• вежби

Деформитети на ’рбетниот столб: децата треба почесто да се изложени на физичка активност

Коскено-мускулниот систем кај децата во развој под влијание на внатрешните и надворешните фактори подложен е на различни деформации. Најчести причини се наследниот фактор, лошото држење на телото, претешките училишни торби, несоодветното и долго седење на училиште и дома, недоволната физичка активност како и наглото растење во пубертет. Сколиозата е странично искривување на ’рбетниот столб, кој …

Деформитети на ’рбетниот столб: децата треба почесто да се изложени на физичка активност Read More »