• усје

ВИДЕО: Итен надзор во Цементарница по бројни пријави од граѓани за прашина

По големиот број пријави од граѓани, вчера Државен инспектор за животна средина (ДИЖС) во присуство на раководителот на инспекторатот на Град Скопје изврши детална проверка на погоните во Титан Цементарница Усје, за откривање на причините за емисиите на прашина, кои се случија во изминатиот ден. По проверката беше утврдено дека заради технички проблеми, емисиите настанале …

ВИДЕО: Итен надзор во Цементарница по бројни пријави од граѓани за прашина Read More »