• ученици

Д-р Петличковски: Идеално е да се тестираат сите ученици

Со скринингот во училиштата ќе се добие јасна слика за асимптоматските случаи и реална слика за ширењето на вирусот, вели директорот на Институтот за имунологија, Александар Петличковски во Тема на денот на ТВ Сител. Според него, идеално е да се тестираат сите деца во училиштата, но ако се нема доволно средства, тогаш и некакво тестирање …

Д-р Петличковски: Идеално е да се тестираат сите ученици Read More »