• учебници

Пленковиќ: Негирањето на хрватскиот јазик во српски учебник е срамно и недозволиво

 Негирањето на хрватскиот јазик во учебник на Република Србија е срамно и недозволиво, порача денеска хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ, додавајќи дека тоа ќе му го пренесе и на српскиот претседател Александар Вучиќ. – Амбасадата, Министерството за надворешни работи и сите релевантни служби имаат јасна задача да протестираат против српските институции. Сметаме дека тоа е срамна …

Пленковиќ: Негирањето на хрватскиот јазик во српски учебник е срамно и недозволиво Read More »