• Трајче Кацаров

За Влатко Стефановски

Во Вараждин, бев повикан по повод премиерната изведна на мојата пиеса „За само еден ден“. Времето пред почетокот на претставата, скоро цел ден, го поминав во разгледување на знаменитостите на градот. За време прошетката, еден од оние со кои, попатно се запознав , ми рече: „Во Загреб, во продавницата за музички инструменти, го видов вашиот Влатко …

За Влатко Стефановски Read More »