• тирз

Со новата инвестиција на „Текнопанел“ се отвораат 120 нови работни места со просечна плата над 33.500 денари

 Турската високотехнолошката компанија „Текнопанел” ќе инвестира 16 милиони евра во изградба на нов производствен капацитет во ТИРЗ 1 Скопје. Инвестицијата беше презентирана денеска на средбата на делегација на компанијата предводена од сопственикот Орхан Кахвеџи, со премиерот Зоран Заев и директорот на ТИРЗ, Јован Деспотовски. Според инвестицискиот план и финансиските проекции, „Текнопанел” ќе отвори 120 нови …

Со новата инвестиција на „Текнопанел“ се отвораат 120 нови работни места со просечна плата над 33.500 денари Read More »