• тежина

Нивото на шеќер во крвта влијае на покачување на тежината

Ако долго време се обидувавте да изгубите неколку килограми, и ги следите сите правила, но поради некоја причина не успеете, проблемот може да биде во нивото на шеќер во крвта, тврдат експертите. Неодамна била спроведена студија на колеџот „King’s“ во Лондон, која покажа дека луѓето чие ниво на шеќер во крвта нагло паѓа, внесуваат околу …

Нивото на шеќер во крвта влијае на покачување на тежината Read More »