• театар

Солидната театарска продукција во пандемиската година ќе биде прикажана на 55. МТФ „Војдан Чернодрински“

Македонскиот театарски Фестивал „Војдан Чернодрински“ во своето 55. издание ќе се одржи од 1 до 8 октомври во Прилеп. Фестивалот ја соопшти програмата и годинашните добитници на наградата за животно дело – актерите Емил Рубен и Борис Чоревски и сценографот Крсте С. Џидров. На 1 октомври, на сцената на Центарот за култура „Марко Цепенков“, фестивалот …

Солидната театарска продукција во пандемиската година ќе биде прикажана на 55. МТФ „Војдан Чернодрински“ Read More »