• струмица

Мигранти питачеле во двор од струмичко училиште

Полицајци од Струмица попладнево на булеварот „Маршал Тито” во градот затекнале мигранти од Мароко, кои питачеле во двор од училиште. Како што информира МВР, полицајците постапиле по претходно изготвен оперативен план за безбедност во и околу училиштата, кој се спроведува на територија на целата држава. Мигрантите ќе бидат пренесени во прифатно-транзитен центар „Винојуг” во Гевгелија. …

Мигранти питачеле во двор од струмичко училиште Read More »