• стрип

Нов македонски стрип најави авторот Матеј Богдановски, ќе се вика „Џукела и Пацоф“

Македонскиот визуелен уметник Матеј Богдановски најави дека во следните денови ќе излезе првото издание на новиот македонски стрип со наслов „Џукела и Пацоф“. Богдановски на Фејсбук го претстави и изгледот на неговите нови цртани (анти)херои. „Драги пријатели и пријателки, со особено задоволство ви го најавувам мојот нов стрип ЏУКЕЛА И ПАЦОФ кој треба да излезе …

Нов македонски стрип најави авторот Матеј Богдановски, ќе се вика „Џукела и Пацоф“ Read More »