Поради растот на цената на струјата низ целиот свет се најавуваат отпуштања и затворања на фабрики

Српскиот пазар на електрична енергија беше целосно либерализиран во 2015 година, но државата се уште ги регулира цените за домаќинствата. Поради глобалната енергетска криза, српската економија веќе се соочува со се поскапи киловати. Најавено е и формирање работна група која ќе предлага мерки за заштита. На берзата се тргува со електрична енергија, а цената експлодираше …

Поради растот на цената на струјата низ целиот свет се најавуваат отпуштања и затворања на фабрики Read More »