• стоби

Интервју со Спасе Перовски, директор на НУ Стоби – Градско: Стоби е златната белегзија на нашата држава

Големата изложба на дела од македонскиот уметник Петар Хаџи Бошков поставени на археолошкиот локалитет Стоби силно го привлече вниманието на културната јавност, а иницијативата за реализација на проектот е на Спасе Перовски, директор на НУ Стоби – Градско, како дел од долгорочната проектна програма „Стоби – жив град“. Скулптурите на Петар Хаџи Бошков сместени во …

Интервју со Спасе Перовски, директор на НУ Стоби – Градско: Стоби е златната белегзија на нашата држава Read More »