• сто

Директорката на СТО побара да се укинат трговските бариери поставени поради пандемијата

Директорката на Светската трговска организација (СТО), Нгози Оконџо-Ивеала, денеска изјави дека се во пораст трговските бариери поставени поради ковид-19 и побара од државите да ги укинат. – Неопходно е да се отстранат овие ограничувачки мерки за да можат медицинските материјали, стоки и вакцините да се движат побрзо, рече Окоњо-Ивеала. – Трендот оди во погрешна насока, …

Директорката на СТО побара да се укинат трговските бариери поставени поради пандемијата Read More »