• сопственик

Најстариот италијански фудбалски клуб има нов сопственик

Американскиот инвестициски фонд „777 Партнерс“ објави дека го купи најстариот италијански фудбалски клуб Џенова од бизнисменот Енрико Прециози. Американскиот фонд веќе поседува 99,9 проценти од капиталот на клубот, ќе инвестира нови средства и „ќе преземе некои задоцнети долгови“, се наведува во официјалното соопштение, во кое не се наведени финансиски детали. Прециози, кој поседува фабриката за …

Најстариот италијански фудбалски клуб има нов сопственик Read More »