• солунска глава

И бугарски обвинители ќе ја истражуваат авионската несреќа кај Солунска Глава

Обвинителството во Софија отвори предистражна постапка за уривањето на авионот „Цесна” кај Солунска Глава на 2 април кога загина четиричлено семејство од Бугарија. Софиското обвинителство соопшти дека ќе бидат сослушани вработени во дирекцијата за конзуларни односи во бугарското МНР кои се запознаени со случајот, како и претставници на надлежните за цивилниот воздушен сообраќај во Северна Македонија, …

И бугарски обвинители ќе ја истражуваат авионската несреќа кај Солунска Глава Read More »