• смртни

Во Москва рекорден број на смртни случаи од ковид

Русија денес објави рекорден број на смртни случаи поврзани со ковид-19 во Москва, како резултат на зголемувањето на бројот на инфекции. Според властите, за тоа се одговорни новиот вид на делта и бавниот напредок на програмата за вакцинација. Работната група на руската влада за коронавирус објави 20.393 нови случаи на ковида 19, од кои 7.916 …

Во Москва рекорден број на смртни случаи од ковид Read More »