• случаи

Над 10.000 активни случаи на КОВИД-19

Бројот на активни случаи на КОВИД-19 во земјавa изнесува 10.380, од кои над половина или 5.562 се регистрирани само во последните пет дена. Една третина од активните случаи се во Скопје – 3.421, додека над 64 проценти се само во три града – Скопје, Тетово и Гостивар. Болниците во Тетово и Гостивар се преоптоварени, а …

Над 10.000 активни случаи на КОВИД-19 Read More »