• слободен удар

Нема работници, ама нема ни пристојна работа

Не недостигаат работници, туку недостигаат пристојни работни места. Ова го изјави британски економист, анализирајќи го недостигот на возачи во Велика Британија, што предизвика недостиг на бензин, полупразни рафтови низ продавниците, па дури и недостиг на лекови. Неговата изјава беше пренесена и преку нашите телевизиски екрани. Ако недостига пристојна работа во Велика Британија, сон на 60 …

Нема работници, ама нема ни пристојна работа Read More »