• скокови во вода

Совршенство на Олимписките игри: 14-годишно кинеско девојче доби чисти десетки во скокови во вода

Кинеската натпреварувачка во скокови во вода, 14-годишната Kван Хонгчан го освои златниот медал на скокови од десетметарска платформа и тоа на импресивен начин, три пати доби чисти десетки од судиите. Сите шест судии за вториот, четвртиот и петтиот скок на Кван Хонгчан и доделија највисока и совршена оценка – чиста десетка. Ова се први Олимписки …

Совршенство на Олимписките игри: 14-годишно кинеско девојче доби чисти десетки во скокови во вода Read More »