• швајцарија

Швајцарија наградува: Ако убедите некого да се вакцинира, добивате 50 евра

Швајцарија ги наградува оние што ќе убедат некого да се вакцинира против ковид-19, објави денеска швајцарската влада.   Секој што ќе се вакцинира, ќе може да именува едно лице што го убедило да го стори тоа, и тоа лице ќе добие подарок ваучер во вредност од 50 швајцарски франци (околу 2,800 денари, речиси 50 евра), пишува …

Швајцарија наградува: Ако убедите некого да се вакцинира, добивате 50 евра Read More »