• Шпилје

ХЕ „Шпилје” за пет децении испорачaла 13.603 гигават часови електрична енергија

Во измнатите пет децении Хидроелектраната „Шпилје” потврди дека претставува значаен извор на електрична енергија во македонскиот електро-енергетски систем, со испорачаните 13.603 гигават часови електрична енергија. Оваа оценка ја даде во своето обраќање Сашо Коркут, директор на хидроенергетскиот систем (ХЕС) „Црн Дрим”, на денешната свеченост по повод одбележувањето на јубилејот, педесет години од почетокот со работа …

ХЕ „Шпилје” за пет децении испорачaла 13.603 гигават часови електрична енергија Read More »