• сексуално образование

Скандалот во кампот го минира сексуалното образование во училиштата?  

Скандалот со секс-сцените за време на извидничкиот камп не смее да ги блокира или да ги исфрли од колосек стремежите за воведување сексуално образование во основните и во средните училишта, децидни се експертите и одговорните во образованието. Во 2019 година Владата донесе одлука за спроведување пилот-програма за сексуално образование во деветто одделение, со цел да …

Скандалот во кампот го минира сексуалното образование во училиштата?   Read More »