• седење

ВИДЕО | Д-р Димова: Во целава оваа пандемија имаме епидемија од проблеми со ‘рбетот, вратот, половината – поради седењето и немањето на физичка активност

Скелетниот систем беше загрозен и пред пандемијата затоа што начинот на живот кој што го имаме денеска е многу постатичен – сите сме врзани со компјутери, со седење, но тоа особено изразено стана од почетокот на пандемијата и ограничувањето на движењата. Негативното влијание е присутно кај сите возрасни категории, изјави во Утрински брифинг д-р Александра …

ВИДЕО | Д-р Димова: Во целава оваа пандемија имаме епидемија од проблеми со ‘рбетот, вратот, половината – поради седењето и немањето на физичка активност Read More »