• роми

ВИДЕО | „Аваја“: Очекуваме пописот да покаже дека во Македонија живеат 4 проценти Роми

Неколку инциденти поврзани со попишувањето на ромското население ставаат сенка врз пописот. Нотираме инциденти кои се однесуваат на непопишување на Роми како Роми, како и на правење притисок да се попишуваат како друга националност. Ова денеска во „Утрински брифинг“ на Слободна ТВ го истакна Дениз Селмани од движењето „Аваја“. –  Јасно е дека станува збор …

ВИДЕО | „Аваја“: Очекуваме пописот да покаже дека во Македонија живеат 4 проценти Роми Read More »