• ристо никовски

Денко Малески и политиките на САД кон Македонија

(Повод: Како можеме на Америка да и кажеме не?, „Слободен печат“ од 20 август 2021 година) Бугарските негаторски политики кон Македонија и кон Македонците, кои кулминираа со неразумна блокада на нашиот пат  кон ЕУ, имаат само една убава страна: максимално не сплотија против нецивилизираниот агресор. Сите во државава се критички расположени против бугарските „освојувачи“, освен …

Денко Малески и политиките на САД кон Македонија Read More »