• работна

Работната клима во Германија се подобрува трет месец по ред

Во Германија трет месец со ред се забележува подобрување на работната клима имајќи предвид дека најголемата европска економија со големи чекори се придвижи во насока на опоравување. Овие резултати ги предочи извештајот кој е објавен денеска од страна на германскиот институт „Ифо“. Индексот на работната клима кој го изработува овој институт за економски истражувања се …

Работната клима во Германија се подобрува трет месец по ред Read More »