• Путин

Дали Путин и се одмаздува на Европа преку гасот?

Рускиот претседател Владимир Путин се обидува да изврши притисок врз Европа преку дистрибуцијата на гас. Причините се многубројни – од санкциите што постојано се воведуваат кон Русија до ситуацијата околу Северен поток 2. Со завршување на градежните работи на рускиот енергетски гасовод, критичарите сега велат дека Кремlin вештачки ги зголемува цените на гасот во обид …

Дали Путин и се одмаздува на Европа преку гасот? Read More »