• препораки

Жртвите кои биле сексуално злоупотребени од работници на СЗО, треба да добијат значителен надомест

Жртвите кои биле сексуално злоупотребени од некои работници на СЗО во Конго за време на епидемијата на ебола во 2018 година треба да добијат „значителен” надомест. Копретседавачката на Независната комисија, Жилиен Лизанж, која истражува случаи на злоупотреба, рече дека е „од суштинско значење” водечкото здравствено тело на Обединетите нации да изготви работен план за обесштетување …

Жртвите кои биле сексуално злоупотребени од работници на СЗО, треба да добијат значителен надомест Read More »