• преговори

Москва ја поздрави иницијативата на Ватикан за мировни преговори, но тврди дека Киев не го сака тоа

Кремљ во понеделникот објави дека ја поздравува понудата на некои земји, вклучително и Ватикан, да обезбедат преговарачка платформа за решавање на украинскиот конфликт, но дека Киев со својата позиција го прави тоа невозможно. „Се разбира, ја поздравуваме таквата политичка волја, но со оглед на де факто ситуацијата што сега ја имаме на украинската страна, такви …

Москва ја поздрави иницијативата на Ватикан за мировни преговори, но тврди дека Киев не го сака тоа Read More »