• пожарот

Дикси и понатаму ја „топи“ Калифорнија, ветерот дополнително ја влошува состојбата

Најголемиот шумски пожар кој ја зафати северна Калифорнија им прети на илјадници домови на жителите на американската држава, а властите предупредуваат дека постои голема опасност од нови пожари низ целиот западен дел на САД поради нестабилно време, пренесува АП. Олујата со громовите која започнала во петокот не донеле доволно дожд, но ги зајакнаа ветровите и …

Дикси и понатаму ја „топи“ Калифорнија, ветерот дополнително ја влошува состојбата Read More »