• пожар на Галичица

ДЗС: На Галичица пожарот активира неексплодирани средства заостанати од Првата и Втората светска војна

Дирекцијата за заштита и спасување соопшти дека се во постојан контакт со сите надлежни иституции во системот за заштита и спасување и дека навремено ги добиле сите информации за пожарот во Националниот парк Галичица. Пожарот на Националниот парк Галичица кој што се запали првично на територија на Република Албанија се префрли на територија на нашата …

ДЗС: На Галичица пожарот активира неексплодирани средства заостанати од Првата и Втората светска војна Read More »