• повик

Меркел го повика германскиот народ да се бори за демократија

Германската канцеларка Ангела Меркел, денеска, на 31-годишнината од германското обединување повика на продолжување на посветеноста кон демократијата -Демократијата не е напросто овде. Мораме на неа заеднички да работиме, одново и одново, секој ден, рече конзервативната политичарка на церемонијата по повод Денот на германското обединување, во центарот на градот Хале. Повремено, рече таа, демократските достигнувања се …

Меркел го повика германскиот народ да се бори за демократија Read More »