• поради

ФОТО: Канадски продуцент исфрлен од црвениот тепих на фестивалот во Кан поради изборот на обувки

Канадскиот продуцент со автохтоно потекло, Келвин Редверс бил исфрлен од црвениот тепих во Кан поради носењето на традиционални мокасини, автентични за неговата култура. Обувките, кои инаку биле рачна изработка од неговата сестра,  за „Variety“ изјави дека се чувствувал како „криминалец“ само затоа што ја претставил својата култура на најголемиот светски филмски фестивал, пишува „Vogue“. Продуцентот …

ФОТО: Канадски продуцент исфрлен од црвениот тепих на фестивалот во Кан поради изборот на обувки Read More »