Политички консултации меѓу државните секретари на Северна Македонија и Црна Гора

Северна Македонија и Црна Гора негуваат одлични политички односи без отворени прашања и споделуваат исти надворешно политички приоритети, е заклучено при денешните политички консулатации на Министерствата за надворешни работи на земјите што се одржаа во Подгорица, предводени од државните секретари Виктор Димовски и Зоран Јанковиќ. Од МНР информираа дека Димовски во неговото обраќање го реафирмирал …

Политички консултации меѓу државните секретари на Северна Македонија и Црна Гора Read More »