• плоштад

Италијански десничарски пратеник уби Мароканец на сред плоштад

Шеф на градската канцеларија за безбедност во Вогери во северна Италија и член на десничарската партија Лига, уби Мароканец со кого влезе во конфликт. Лидерот на партијата, Матео Салвини, вели дека тоа е легитимна одбрана. Уапсен е Масимо Адриатици, советник во Лигата и поранешен полициски командант, а отворена е истрага за прекумерна употреба на сила, …

Италијански десничарски пратеник уби Мароканец на сред плоштад Read More »