• платформа

САД, Авганистан, Пакистан и Узбекистан формираат платформа за поддршка на мирот

САД, Авганистан, Пакистан и Узбекистан формираа нова дипломатска платформа за поддршка на мирот и стабилноста во Авганистан и за зајакнување на регионалните трговски и деловни врски, соопшти Стејт департментот, додека американските трупи го продолжуваат планираното повлекување од земјата. „Страните сметаат дека долгорочниот мир и стабилноста во Авганистан се клучни за регионалното поврзување и се согласуваат …

САД, Авганистан, Пакистан и Узбекистан формираат платформа за поддршка на мирот Read More »