• пиво

Укинувањето на корона мерките ги зголеми приходите на Хајнекен во Азија

Холандскиот производител на пиво Хајнекен објави силен раст на приходите во третиот квартал благодарение на укинувањето на пандемските ограничувања во Азија и високите температури во Европа кои го надминуваат влијанието на инфлацијата. Во периодот од јули до септември, Хајнекен продал 8,9 отсто повеќе пиво отколку во истиот период лани. Нивните приходи скокнаа за 27,5 отсто, …

Укинувањето на корона мерките ги зголеми приходите на Хајнекен во Азија Read More »