Отпорот секогаш е можен, потенцира Марта Попивода, режисерка на документарниот филм „Пејзажи на отпорот“

Антифашистичкиот отпор е централната тема на филмот „Пејзажи на отпорот“ на режисерката Марта Попивода и сценаристката Ана Вујановиќ, кои како креативен тандем работат и живеат на релација Белград – Берлин. Македонската премиера на документарниот филм „Пејзажи на отпорот“ на режисерката Марта Попивода и сценаристката Ана Вујановиќ се случи на фестивалот на критичка култура „Крик“ во …

Отпорот секогаш е можен, потенцира Марта Попивода, режисерка на документарниот филм „Пејзажи на отпорот“ Read More »