• пасоши

МНР: Инсталираме базни станици во ДКП-ата во странство за издавање пасоши

Иако Министерството за надворешни работи направи напори да им овозможи непречено движење на македонските граѓани и покрај истечениот рок на пасошите, идејата се покана како неуспешна. Откако претходно „Слободен печат“ пишуваше за неуспешните обиди на неколкумина наши сограѓани да излезат или да влезат во државава без важечки пасош, денеска побаравме одговор од МНР како ќе …

МНР: Инсталираме базни станици во ДКП-ата во странство за издавање пасоши Read More »