• параолимписки игри во токио

Повеќе од 800 лица биле позитивни на корона за време на Олимписките и Параолимписките игри во Токио

Вкупно 863 лица кои биле акредитирани за Олимписките и Параолимписките игри во Токио биле позитивни на коронавирус, објави организаторот. Како што објави јапонската државна телевизија НХК, 547 лица биле заразени за време на Олимписките игри, а 316 на Параолимписките игри во Токио. Тие биле позитивник на коронавирус пред, за време и по натпреварувањата. Меѓу заразените …

Повеќе од 800 лица биле позитивни на корона за време на Олимписките и Параолимписките игри во Токио Read More »