• отпорна

ММФ: Македонија влезе во корона-кризата со силна позиција на девизните резерви

Режимот на де факто фиксен девизен курс на денарот во однос на еврото е нешто што е корисно за земјата веќе неколку децении, претставувајќи клучно сидро на макроекономските политики. Знаеме дека НБРСМ останува силно посветена на одржување на стабилноста на девизниот курс. Ова го истакна шефицата на мисијата на ММФ за нашата земја, Берглјот Бјорнсон …

ММФ: Македонија влезе во корона-кризата со силна позиција на девизните резерви Read More »