• откупни

МЗШВ: Во полн ек е жетвата на пченицата

Според првичните податоци од подрачните единици на Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство жетвата на житните култури е во полн ек. Јачменот во 2019 година е засеан на околу 60.000 хектари. До денеска се ожненани околу 80 % од површините, при што е остварен просечен принос од околу 3,3 тони по хектар. Пченицата е засеана …

МЗШВ: Во полн ек е жетвата на пченицата Read More »