• ослободителна пресуда

Јавна расправа пред Апелација за пресудите за „27 април”, обвинителството има жалба за ослободителната пресуда на Дурловски

Обвинетите за упадот во Собранието на 27 април 2017 година и нивните адвокати денеска на вториот ден од тридневната јавна расправа пред Апелацискиот суд во Скопје, продолжија со образложение на поднесените жалби за пресудите по предметот. Меѓу 16-те обвинети кои со првостепената пресуда од март минатата година беа осудени на вкупно 211 години затвор за …

Јавна расправа пред Апелација за пресудите за „27 април”, обвинителството има жалба за ослободителната пресуда на Дурловски Read More »