• официјализирање

Алијанса за Албанците и Алтернатива: „Држава за сите“ e кога сите ќе зборуваат на свој јазик и ќе се разберат без проблем

Официјализирање на албанскиот јазик, како потреба за времето, имајќи го предвид територијалниот обем, автохтоноста, партиципацијата во државата и целта за градење на „Држава за сите” со високи европски демократски вредности, е главен столб во нашето дејствување од формирањето на партијата, а продолжува и денес, се вели во заедничкото соопштение на Алијансата за Албанците (АА) и …

Алијанса за Албанците и Алтернатива: „Држава за сите“ e кога сите ќе зборуваат на свој јазик и ќе се разберат без проблем Read More »