• одбрана

Единствено Јанша застана во одбрана на Орбан на самитот на ЕУ

Словенечкиот премиер Јанез Јанша во разговорот со дописниците од европските медиуми во Брисел повтори дека тој е против „двојните стандарди” што ги применуваат западните членки во осудата на „нелибералните” конзервативни влади во Полска и Унгарија. „Европската унија не е унија без Централна Европа”, рече Јанша, кој важи за приврзаник на политиката што ја спроведува унгарскиот …

Единствено Јанша застана во одбрана на Орбан на самитот на ЕУ Read More »