• оаза

Како е снимен и забранет првиот југословенски порно филм

Хрватски „Index“ во соработка со „Yugopapir“ соопштува приказна од 1987 година за контроверзниот загрепски режисер Звонимир Мајцуг на кого му била одземена работната верзија на порнографскиот филм „Оаза“. Тој напишал книга, која ја прочитал авторот на текстот Жеjко Марковиќ. Јавачот на апокалипсата Звонир Мајцуг Звонимир Мајцуг во 1974 година, започнал интензивно да работи на аматерски …

Како е снимен и забранет првиот југословенски порно филм Read More »