• новиот

„Делта – новиот сој на коронавирусот“ пристигна во Виена

По неколку места во Долна Австрија, делта- новиот сој на коронавирусот, т.е. индиската мутација, сега е утврдена и во Виена. Значително поинфективен сој е потврден во 12 случаи, објави покраинскиот кризен штаб. Беше истакнато дека се работи за претежно повратници од патувања кои веќе биле излекувани. Сепак, Андреас Хубер од Кризниот штаб рече дека во …

„Делта – новиот сој на коронавирусот“ пристигна во Виена Read More »