• никола гелевски

Никола Гелевски: Фестивалот „Друга приказна“ е посветен на сликовниците кои долго време беа заборавени

На 1 и 2 октомври (петок и сабота) со почеток од 18 часот, во Пионерскиот дом „Карпош“ по шести пат ќе се одржи книжевниот фестивал „Друга приказна“. Поднасловот на овој регионален книжевен фестивал е „мали фикции“. Фестивалот настојува да ги афирмира експерименталните книжевни форми и средбите на книжевноста со другите медиуми. „Една од причините зошто …

Никола Гелевски: Фестивалот „Друга приказна“ е посветен на сликовниците кои долго време беа заборавени Read More »