• невролози

Како да го препознаете мозочниот удар и колку време имате да стасате кај лекарот

Мозочниот удар е втора водечка причина за смрт во светот. Постојат различни видови на удари и должината на закрепнувањето зависи од сериозноста на нападот. Колку порано некој добие помош, толку помалку мозокот ќе биде оштетен. Невролозите тврдат дека постојат третмани за мозочен удар, кои треба да се применат во првите три до четири часа по …

Како да го препознаете мозочниот удар и колку време имате да стасате кај лекарот Read More »