• научници

Тројца научници ја делат годинешната Нобелова награда за физика

Шукуро Манабе, Клаус Хаселман и Џорџо Парис се годинешните добитници на Нобеловата награда за физика, објави денеска Шведската кралска академија на науките. Шукуро Манабе и Клаус Хаселман ги поставија темелите на нашето знаење за климата на Земјата и како човештвото влијае врз неа, а Џорџо Париси беше награден за неговиот револуционерен придонес во теоријата на …

Тројца научници ја делат годинешната Нобелова награда за физика Read More »